NIKKO

NIKKO (日光, Nikkō)

Nikko (日光, Nikkō) este o localitate situata la intrarea In Parcul National Nikko, in prefectura Tochigi. Orasul este celebru pentru Toshogu, cel mai impresionant decorat altar din Japonia, si pentru mausoleul lui Tokugawa Ieyasu, fondatorul shogunatului Tokugawa.

Parcul National Nikko ofera peisaje montane pitoresti, lacuri, cascade, izvoare termale, maimute salbatice si trasee de drumetii. Nikko si zona Okunikko din jurul lacului Chuzenji sunt celebre pentru culorile frumoase de toamna (koyo).

Nikko este situat de-a lungul drumului romantic al Japoniei, versiunea japoneza a „drumului romantic” din Germania, pe o distanta de aproximativ 350 de kilometri intre orasul Ueda din prefectura Nagano, prin muntii din prfectura Gunma, pana la orasul Utsunomiya din prefctura Tochigi. Lipsa transportului public privat convenabil de-a lungul unor sectiuni ale drumului il face greu accesibil pentru turisti. Celor ce vor sa strabata drumul romantic le sunt necesare o masina de inchiriat si intre doua si cinci zile pentru a acoperi tot traseul Insa, in Japonia nu sunt recunoscute permisele nationale de conducere romanesti. Obtinerea permisului de conducere nipon se face numai daca doritorul a trecut cu succes examenul de echivalare in Japonia a permisului de conducere romanesc.

Top