Cascada Kirifuri  Nikko Japonia

Cascada Kirifuri Nikko Japonia

Cascada Kirifuri Nikko Japonia

Cascada Kirifuri


Cascada Kirifuri (霧 降 の 滝, Kirifuri no taki) este o cascada impresionanta, cu o inaltime de 75 de metri, cu doua nivele, situata sub Kirifuri Highlands, la cativa kilometri nord-est de templele si altarele din Nikko. 

Numele Kirifuri inseamna „ceata care cade” dupa ceata fina care se creeaza atunci cand apa se prabuseste peste stanci. Uneori, privelistea cascadei poate fi obturata de poate fi intunecata ceata acopera valea. 

Pana acum cativa ani, era posibil sa ajungeti pana la baza cascadei, dar poteca care ducea acolo s-a prabusit partial si a fost inchisa publicului. In schimb, cascada poate fi vazuta de pe o punte de observare din lemn, ridicata sus pe munte. Puntea de observatie este amplasata la zece minute de mers pe jos de la statia de autobuz, pe o poteca, in cea mai mare parte asfaltata. Langa statia de autobuz se afla doua restaurante si toalete publice. 

Valea cascadei este celebra pentru frumoasele culori de toamna, in special incepand cu luna octombrie.
Din aprilie pana la sfarsitul lunii noiembrie, puteti ajunge la Cascada Kirifuri este cu autobuzul de la statiile JR Nikko si Tobu Nikko. Autobuzele nu circula incepand cu a doua parte a lunii noiembrie si pana la finalului lunii martie. 

Autobuzele circula la intervale de aproximativ o data pe ora. Luati autobuzul in directia Kirifuri Kogen (霧 降 高原) si coborati la statia Kirifuri-no-taki (霧 降 の 滝) de unde, la zece minute de mers pe jos, ajungeti pe puntea de observare. Plimbarea cu autobuzul dureaza aproximativ zece minute si costa 340 de yeni (20 de lei) si este acoperita de Nikko All Area Pass. Utilizand acest permis nu puteti ajunge la templele si altarele din Nikko incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO. 

„Kirifuri no taki Free Pass” este un permis de autobuz care costa doar 600 de yeni (24 de lei) si este valabil intr-o singura zi calendaristica pentru toate autobuzele care circula intre statia Nikko si cascada Kirifuri, precum si pentru autobuzele care circula in jurul obiectivelor incluse in Patrimoniului Mondial.

Rezerva-ti vacanta acum!

E-mail: contact@excursieinjaponia.ro

Telefon: +40729 341 004

Top