mausoleul taiyuinbyo nikko japonia

mausoleul taiyuinbyo nikko japonia

mausoleul taiyuinbyo nikko japonia

Taiyuinbyo


Taiyuinbyo (大猷 院 廟, Taiyūinbyō) este mausoleul celui de-al treilea shogun Tokugawa, Iemitsu, nepotul lui Ieyasu. Complexul luxos al lui Iemitsu se aseamana cu altarul Toshogu din apropiere, in ceea ce priveste structura si arhitectura sa, dar a fost intentionat construit oarecum mai modest decat altarul Toshogu datorita respectului adanc al lui Iemitsu fata de bunicul sau. Taiyuin este numele postum al lui Iemitsu.

La fel ca Toshogu, Taiyuinbyo ofera o combinatie de structuri budiste si shinto. Pana la inceputul perioadei Meiji, era obisnuit ca locurile de cult sa contina elemente ale ambelor religii. In perioada Meiji, shinto a fost deliberat separat de budism.

Aici puteti vedea poarta Niomon, intrarea in Taiyuinbyo, si poarta Karamon, care sta maiestuos in fata salii de rugaciune (haiden). Aceasta sala poate fi vizitata. Sala principala (honden), situata chiar in spatele cladirii, poate fi privita doar din exterior. Cele doua sali sunt conectate printr-un coridor scurt. Alaturi de salile din incinta interioara se gaseste mausoleul lui Tokugawa Iemitsu.

Program de vizitare: Zilnic, 8:00-17:00

Website: viziteaza website

Pret: 

  • Taiyuinbyo: 550 yen
  • Taiyuinbyo & Sanbutsudo: 900 yen 

Acces:

„Kirifuri no taki Free Pass” este un permis de autobuz ccare costa doar 600 de yeni (24 de lei) si este valabil intr-o singura zi calendaristica pentru toate autobuzele care circula intre statia Nikko si cascada Kirifuri, precum si pentru autobuzele care circula in jurul obiectivelor incluse in Patrimoniului Mondial UNESCO, inclusiv Taiyuinbyo. 

Rezerva-ti vacanta acum!

E-mail: contact@excursieinjaponia.ro

Telefon: +40729 341 004

Top