altarul toshogu nikko japonia

altarul toshogu nikko japonia

altarul toshogu nikko japonia

Altarul Toshogu


Altarul Toshogu (東 照 宮, Tōshōgū) este locul final de odihna al lui Tokugawa Ieyasu, fondatorul Shogunatului Tokugawa, care a condus Japonia peste 250 de ani, pana in 1868. Ieyasu este consacrat la Toshogu ca fiind zeitatea Tosho Daigongen. Initial, un mausoleu relativ simplu, Toshogu a fost extins in complexul spectaculos vazut astazi de nepotul lui Ieyasu, Iemitsu, in jurul anilor 1600.

Complexul altarului bogat decorat cuprinde mai mult de o duzina de cladiri asezate intr-o padure frumoasa. Nenumarate sculpturi in lemn si cantitati mari de frunze de aur au fost folosite pentru a decora cladirile intr-un mod care nu este vazut in alta parte in Japonia, unde simplitatea a fost in mod traditional subliniata in arhitectura altarelor. Toshogu contine atat elemente shinto, cat si elemente budiste, asa cum era obiceiul pana in perioada Meiji, cand shinto a fost deliberat separat de budism. 

Program de vizitare: Zilnic, 8:00-17:00

Website: viziteaza website

Pret: 

  • Altarul: 1300 yen
  • Muzeul: 1000 yen
  • Altarul & Muzeul: 2100 yen

Acces:

„Kirifuri no taki Free Pass” este un permis de autobuz ccare costa doar 600 de yeni (24 de lei) si este valabil intr-o singura zi calendaristica pentru toate autobuzele care circula intre statia Nikko si cascada Kirifuri, precum si pentru autobuzele care circula in jurul obiectivelor incluse in Patrimoniului Mondial UNESCO, inclusiv Altarul Toshogu.

Rezerva-ti vacanta acum!

E-mail: contact@excursieinjaponia.ro

Telefon: +40729 341 004

Top