Altarul Futarasan nikko japonia

Altarul Futarasan nikko japonia

Altarul Futarasan nikko japonia

Altarul Futarasan


Altarul Futarasan (二 荒山 神社, Futarasan Jinja) se afla langa Toshogu, in centrul orasului Nikko. Mult mai vechi decat vecinul sau mai bogat, altarul Futarasan a fost fondat in anul 782 de Shodo Shonin, calugar budist, care a introdus budismul in Nikko si care a fondat si templul Rinnoji din apropiere. Altarul Futarasan este dedicat zeitatilor celor mai sacri munti din Nikko: Muntele Nantai, Muntele Nyoho si Muntele Taro. Futarasan este un nume alternativ al Muntelui Nantai, cel mai proeminent dintre cei trei munti.

Spatiile altarului pot fi in general vizitate gratuit, cu exceptia unei zone mici in partea stanga a salii pentru ofrande (haiden). Zona care poate fi vizitata contra cost include o gradina mica impadurita, inca cateva sali, un izvor, vechi copaci sacri si privelisti mai aproape de sala principala (honden), care se afla in spatele salii pentru ofrande.

Situat la un kilometru, podul Shinkyo apartine si el altarului Futarasan.

In Nikko exista alte doua altare Futarasan, unul pe muntele Nantai si celalalt pe malul nordic al lacului Chuzenji.

Program de vizitare: Zilnic, 8:00-17:00

Website: viziteaza website

Pret: 200 yen

Acces:

„Kirifuri no taki Free Pass” este un permis de autobuz ccare costa doar 600 de yeni (24 de lei) si este valabil intr-o singura zi calendaristica pentru toate autobuzele care circula intre statia Nikko si cascada Kirifuri, precum si pentru autobuzele care circula in jurul obiectivelor incluse in Patrimoniului Mondial UNESCO, inclusiv Altarul Futarasan. 

Rezerva-ti vacanta acum!

E-mail: contact@excursieinjaponia.ro

Telefon: +40729 341 004

Top