KYOTO Japonia Traditionala - Top 5 Recomandari

Jun 9, 2020 | postat de Oana | categorie: japonia

Categorie: japonia

Kyoto este sinonim cu Japonia traditionala. Acest oras istoric este o destinatie obligatorie pentru cei care vor sa intrezareasca vechea Japonie. Kyoto este inconjurat de munti din trei laturi si este situat la 40 de kilometri de Osaka. Orasul a fost resedinta imparatului si capitala Japoniei timp de peste o mie de ani. Astazi, Kyoto include multe temple, gradini si alte cladiri istorice, multe dintre ele parte a Patrimoniului Mondial UNESCO.

Chiar daca ati avea la dispozitie o luna, ar fi dificil sa puteti vizita si experimenta tot ceea ce va poate pune la dispozitie Kyoto. Iata cinci recomandari:

1. Altarul Fushimi Inari

Altarul Fushimi Inari este un altar Shinto faimos din sudul orasului Kyoto. Este renumit pentru miile de porti torii, care se intind pe o retea de trasee in spatele cladirilor principale ale altarului. Traseul duce in padurea impadurita a Muntelui Inari, care are o inaltime de 233 de metri si apartine complexului altarului.

Mai multe informatii despre acest altar aici

2. Kiyomizudera & Higashiyama

Kiyomizudera (Templul Apei Pure) este unul dintre cele mai celebre temple din Japonia. Kiyomizudera este cunoscut pentru terasa din lemn alaturata salii principale, la 13 metri deasupra dealului de dedesubt. Terasa ofera o priveliste minunata – numerosi ciresi si artari dedesubt care izbucnesc intr-o mare de culoare primavara si toamna, precum si orasul Kyoto in departare. Mai multe informatii despre acest templu aici.

Districtul Higashiyama, situat de-a lungul pantelor inferioare ale dealurilor estice ale orasului Kyoto, este unul dintre cele mai bine conservate cartiere istorice ale orasului. Este un loc minunat pentru a experimenta orasul vechi, in special intre Kiyomizudera si Altarul Yasaka.

Templul Kiyomizudera JaponiaTemplul Kiyomizudera Japonia

3. Kinkakuji & Ginkakuji

Ginkakuji (Pavilionul de Argint), care, desi nu este acoperit cu argint, este, ca si Kinkakuji, partea a Patrimoniului Mondial UNESCO.


Kinkakuji (Pavilionul de Aur) este un templu Zen din nordul orasului Kyoto ale carui doua etaje superioare sunt acoperite complet cu frunze de aur.


4. Arashiyama & Sagano

Unele din principalele atractii ale acestei zone sunt: 

Zona din nordul Padurii de Bambus o puteti vizita calatorind cu Sagano Scenic Railway, o calatorie turistica de 25 de minute cu trenul. 

5. Kyo-Kaiseki

Kaiseki este cea mai fina si sofisticata bucatarie japoneza traditionala. Preparatele care compun o astfel de masa pot varia, dar cele de baza sunt: Sakizuke (aperitiv servit cu sake), Nimono (preparat fiert la foc mic), Mukozuke, sashimi (carne feliata cruda), Hassun, preparat cu ingredientele sezonului, Yakimono, gratar (carne, peste, vegetale) si Hanmono sau Shokuji, orez. Desertul si matcha (ceai verde) incheie o astfel de masa. 

Kyo-Kaiseki este stilul particular al kaiseki din Kyoto, ce este in mod special rafinat si este concentrat pe evidentierea aromele subtile ale ingradientelor ce se gasesc in Kyoto. Masa dureaza intre una si doua ore si include pana la opt preparate. 

Purteti servi kyo-kaiseki la un ryokan (han japonez), unde masa va este servita chiar in camera dumneavoastra. Daca nu v-ati cazat la un han, puteti servi kyo-kaiseki la multe restaurante din Kyoto. Unele restaurante servesc masa in aer liber, pe terase de-a lungul raului. 

Desi pretul kyo-kaiseki este ridicat este una una din cele mai autentice si placute experiente pe care le puteti avea in Kyoto.




Top