Ginkakuji Pavilionul de Argint Kyoto 1200x700

Ginkakuji Pavilionul de Argint Kyoto 1200x700

Ginkakuji Pavilionul de Argint Kyoto 1200x700

Ginkakuji


Ginkakuji (銀 閣 寺, Pavilionul de Argint) este un templu Zen din estul orasului Kyoto (districtul Higashiyama). 

In 1482, shogunul Ashikaga Yoshimasa si-a construit o vila pentru a se retrage la batranete. Vila a fost proiectata dupa model Kinkakuji (Pavilionul de Aur) din nordul orasului Kyoto (Kitayama), locul unde s-a retras la batranete bunicul sa. Vila a fost transformata intr-un templu Zen dupa moartea lui Yoshimasa, in 1490.

Fiind vila unui shogun indragostit de arta, Ginkakuji a devenit un centru al culturii, Cultura Higashiyama, in contrast cu cultura Kitayama din vremurile bunicului sau. Spre deosebire de Cultura Kitayama, care a ramas limitata la cercurile aristocratice din Kyoto, Cultura Higashiyama a avut un impact larg asupra intregii tari. Artele dezvoltate si perfectionate in timpul ei includ ceremonia ceaiului, aranjamentele florale, teatrul noh, poezia, peisagistica si arhitectura.

Pavilionul de Argint nu a fost niciodata acoperit cu argint. Se presupune ca numele a aparut la mai bine de un secol dupa constructia sa pentru a-l diferentia de Kinkakuji (Pavilionul de Aur). O explicatie alternativa a numelui are in vedere ca lumina lunii care se reflecta pe exteriorul intunecat al cladirii (care in trecut era acoperit cu lac negru) ii dadea un aspect argintiu.

Astazi, Ginkakuji include Pavilionul de Argint si alte cladiri ale templului, o gradina cu muschi si o gradina de nisip. Atat cladirile, cat si gradinile templului pot fi admirate facand o plimbare pe un traseu circular in jurul templului. 

Pavilionului de Argint, numit formal Kannonden (sala Kannon), are doua etaje construite in doua stiluri de arhitectura diferite. In interior sau se afla o statuie a lui Kannon, zeita budista a compasiunii. Insa, interiorul cladirii nu este deschis publicului.

Pavilionul este una dintre cele doua cladiri ale Ginkakuji care au supravietuit intacte numeroaselor incendii si cutremure, desi a trecut prin lucrari de renovare. Cele mai recente lucrari de renovare au fost finalizate in primavara anului 2010.

Gradina de nisip, cunoscuta ca „Marea de nisip de argint”, este minutios intertinuta. Langa gradina se afla Hondo (sala principala), cu usi pictate (fusuma), dar nici ea nu poate fi vizitata.

Chiar langa Hondo, se afla Togudo, cealalta cladire a templului Ginkakuji, in afara Pavilionului de Argint, care dateaza de la infiintarea templului. Togudo este celebra deoarece include o camera de studiu cu covorase tatami care este considerata cel mai vechi exemplu de arhitectura Shoin, stilul de arhitectura folosit pentru majoritatea incaperilor cu tatami contemporane. Cladirea si sala sa de studiu nu sunt de obicei deschise publicului.

Gradina de muschi a lui Ginkakuji include iazuri cu insule si poduri, paraie si diverse plante. 

Program: 8:30 – 17:00 (9:00 – 16:30 Decembrie-Februarie)
Preturi: 500 yen

Rezerva-ti vacanta acum!

E-mail: contact@excursieinjaponia.ro

Telefon: +40729 341 004

Top