kinkakuji kyoto pavilionul de aur

Kinkakuji Kyoto Japonia

kinkakuji kyoto pavilionul de aur

Kinkakuji


Kinkakuji (金 閣 寺, Pavilionul de Aur) este un templu Zen din nordul orasului Kyoto ale carui doua etaje superioare sunt acoperite complet cu frunze de aur.

Formal cunoscut sub numele de Rokuonji, templul a fost initial o vila, unde s-a retras la batranete shogunul Ashikaga Yoshimitsu. Conform dorintei shogunului, dupa moartea sa, in 1408, vila a devenit templu Zen al sectei budiste Zen Rinzai. Kinkakuji a fost inspiratia pentru Ginkakuji (Pavilionul de Argint), construit de nepotul lui Yoshimitsu, Ashikaga Yoshimasa, in cealalta parte a orasului Kyoto, cateva decenii mai tarziu.

Kinkakuji este o structura impresionanta construita cu vedere la un iaz mare si este singura cladire din vechiul complex unde s-a retras Yoshimitsu. A ars de mai multe ori de-a lungul istoriei sale, cel mai recent in 1950, cand i-a dat foc un calugar fanatic. Structura actuala a fost reconstruita in 1955.

Fiecare etaj are un stil de arhitectura diferit. Primul etaj este construit in stilul Shinden utilizat pentru cladirile palatelor in perioada Heian. Statuile Buddha Shaka si Yoshimitsu se afla la primul etaj. Desi pavilionul nu este deschis publicului, statuile pot fi vazute si dincolo de lac, deoarece ferestrele din fata ale primului etaj sunt de obicei deschise.

Cel de-al doilea etaj este construit in stilul Bukke folosit pentru resedintele samurailor, iar exteriorul acestui etaj este complet acoperit cu frunze de aur. Inauntru este un Kannon Bodhisattva asezat inconjurat de statui ale celor Patru Regi Ceresti. Etajul al treilea si cel mai inalt este construit in stilul unei sali Zen chinezesti, aurit in interior si in afara. Pe acoperisul pavilionului se afla un phonix de aur.

Gradinile templului si-au pastrat designul original din zilele lui Yoshimitsu. In gradini se afla iazul Anmintaku, despre care se spune ca nu se usuca niciodata, si mai multe statui spre care oamenii arunca monede pentru a avea noroc. Tot in gradini, se afla ceainaria Sekkatei, adaugata pavilionului in perioada Edo.


Program de vizitare: Zilnic, 9:00-17:00


Pret: 400 yen

Rezerva-ti vacanta acum!

E-mail: contact@excursieinjaponia.ro

Telefon: +40729 341 004

Top