fushimi inari kyoto

fushimi inari kyoto

fushimi inari kyoto

Altarul Fushimi Inari


Altarul Fushimi Inari (伏見稲荷大社, Fushimi Inari Taisha) este un faimos altar Shinto din sudul orasului Kyoto. Este renumit pentru miile de porti torii, care se intind pe o retea de trasee in spatele cladirilor principale ale altarului. Traseul duce in padurea impadurita a Muntelui Inari, care are o inaltime de 233 de metri si apartine complexului altarului.

Fushimi Inari este cel mai important dintre cele cateva mii de altare dedicate lui Inari, zeul Shinto al orezului. Vulpile sunt considerate a fi mesagerii lui Inari, de aceea pe teritoriul templului, se afla multe statui care intruchipeaza vulpi. Fushimi Inari are origini antice, fiind fondat inaintea mutarii capitalei Japoniei la Kyoto in anul 794.

La intrarea in altar se afla poarta Romon, care a fost donata templului in 1589 de catre faimosul lider Toyotomi Hideyoshi.

In spatele templului se afla portile torii, care incep cu doua randuri paralele numite Senbon Torii ("mii de porti torii"). Toate portile torii sunt donatii ale unor persoane sau companii, numele donatorului si data donarii fiind inscrise pe spatele fiecarei porti. Costul unei porti tori incepe cu aproximativ 400.000 de yeni pentru o poarta mica si creste la peste un milion de yeni pentru o poarta mare.

Calatoria spre varful muntelui dureaza aproximativ 2-3 ore. De-a lungul drumului exista mai multe altare mai mici, cu porti miniaturale torii donate de persoane cu bugete mai mici. Sunt si cateva restaurante de-a lungul drumului, care ofera preparate locale, cum ar fi Inari Sushi si Kitsune Udon, ambele incluzand tofu prajit, despre care se spune ca este o mancare preferata a vulpilor.

Dupa aproximativ 30-45 de minute de ascensiune si o scadere treptata a densitatii portilor torii, vizitatorii ajung la intersectia Yotsutsuji, unde pot admira panorama orasului Kyoto.Program de vizitare: intotdeauna deschis


Pret: GRATUIT

Rezerva-ti vacanta acum!

E-mail: contact@excursieinjaponia.ro

Telefon: +40729 341 004

Top