Tsutenkaku Osaka Japonia

Tsutenkaku Osaka Japonia

Tsutenkaku Osaka Japonia

Turnul Tsutenkaku


Turnul Tsutenkaku (通天閣, Tsūtenkaku, Turnul care atinge cerul), proprietatea Tsūtenkaku Kanko Co., Ltd. (通天 閣 観 光 株式会社, Tsūtenkaku Kankō Kabushiki-gaisha), este situat in districtul Shinsekai din Naniwa-ku, Osaka. Turnul are o inaltime de 103 de metri, puntea principala de observare se afla la o inaltime de 91 de metri.

Turnul actual este al doilea turn construit in aceasta locatie. Turnul original, modelat dupa Turnul Eiffel si Arcul de Triumf din Paris, a fost construit in 1912 si era conectat la parcul de distractii alaturat, Luna Park, printr-o telecabina aeriana. In momentul constructiei sale, cu o inaltime de 64, era a doua cea mai inalta structura din Asia. Turnul a devenit rapid una dintre cele mai populare locatii din oras. Structura initiala a fost deteriorata grav intr-un incendiu, in 1943. Turnul a fost dezasamblata, iar otelul a fost folosit pentru armata. 

Dupa al doilea razvoi mondial, localnicii au facut lobby pentru a reconstrui turnul. O companie privata, Tsūtenkaku Kanko Co. Ltd., a fost infiintata in acest scop, iar arhitectul japonez Tachū Naitō a fost selectat pentru a-l proiecta. Noua structura cu opt fete a fost deschisa in 1956. Supranumit „Tatal turnurilor”, Tachū Naitō a proiectat si Tokyo Tower (1958), precum si multe alte turnuri de emisie.

La al cincilea nivel al puntii de observatie se afla statuia lui Billiken, zeul fericirii sau „al lucrurile asa cum ar trebui sa fie”. Billiken este o papusa magica creata de un profesor si ilustrator american, Florence Pretz din Kansas City, Missouri. Billiken ajuns in Japonia aproximativ in 1910 si a fost consacrat in Luna Park la deschiderea parcului. Cand parcul s-a inchis, in 1923, statuia de lemn a lui Billiken a disparut. Ca parte a efortului de a reinnoi turnul, a fost facuta o copie a lui Billiken dupa o fotografie veche. Statuia a fost plasata in interiorul turnului in 1979. Ea este strans asociata cu turnul si este un simbol popular al norocului. 

Turnul era renumit si pentru luminile sale de neon. Intre timp, acestea au fost inlocuite de iluminarea cu LED. Culorile se schimba o data la fiecare doua luni (de exemplu, roz pentru floarea de cires in martie / aprilie). 
Compania Hitachi a sponsorizat turnul inca din 1957. Designul luminilor contureaza de obicei reclame Hitachi, insa o parte a turnului este de obicei ocupata de un anunt de serviciu public. Luminile din partea superioara a turnului arata vremea din ziua urmatoare printr-o combinatie de culori diferite (mai multe detalii aici). 

Program: 8:30 – 21.30 
Admiterea se incheie cu 30 de minute inainte de ora de inchidere.


Pret: 800 yen (adulti)
        400 yen (copiii sub 14 ani)
        Mai multe detalii aici

Rezerva-ti vacanta acum!

E-mail: contact@excursieinjaponia.ro

Telefon: +40729 341 004

Top