templul kofukuji nara japonia 1200x700

templul kofukuji nara japonia 1200x700

templul kofukuji nara japonia 1200x700

Templul Kofukuji


Kofukuji (興福寺, Kōfukuji) a fost templul familiei Fujiwara, cel mai puternic clan aristocratic din timpul perioadei Nara si Heian. Templul a fost infiintat in Nara, in 710, in acelasi timp in care orasul Nara devenea capitala Japoniei. In perioada de maxima putere a clanului Fujiwara, complexul templului cuprindea peste 150 de cladiri.

Templul are mai multe cladiri de mare valoare istorica, inclusiv o pagoda cu cinci etaje si o pagoda cu trei etaje. Cu o inaltime de 50 de metri, pagoda cu cinci etaje este cea de-a doua cea mai inalta pagoda din Japonia, cu doar sapte metri mai scunda decat pagoda cu cinci etaje a Templul Toji din Kyoto. Pagoda Kofukuji a fost construita pentru prima data in 730 si a fost reconstruita cel mai recent in 1426.

In timp ce intrarea in templul Kofukuji este gratuita si posibila non-stop, exista trei zone care necesita plata unei taxe de intrare: Sala Centrala de Aur, Sala de Aur de Est si Muzeul National al Tezaurului Kofukuji.

Sala Centrala de Aur a fost distrusa de incendiu cu aproximativ 300 de ani in urma si nu a mai fost reconstruita la dimensiunea originala. Sala a fost redeschisa publicului in octombrie 2018. La est de Sala Centrala de Aur se afla Sala de Aur de Est care gazduieste o statuie mare a lui Buddha Yakushi.

Situat la mica distanta de Sala de Aur de Est, Muzeul National al Tezaurului prezinta o parte din colectia de arta a templului.

O alta pereche de cladiri interesante sunt salile octogonale nordice si sudice. Ambele dateaza de peste o mie de ani, iar reconstructiile lor actuale au fost finalizate in 1210 si respectiv 1789.  De obicei nu sunt deschise publicului.

Program de vizitare:

  • National Treasure Museum & Eastern Golden Hall: 9:00-17:00
  • Alte zone: intotneauna deschise publicului

Website: viziteaza website

Pret: 

  • 500 yen (Central Golden Hall)
  • 700 yen (National Treasure Museum)
  • 300 yen (Eastern Golden Hall)
  • 900 yen (National Treasure Museum and Eastern Golden Hall)

Rezerva-ti vacanta acum!

E-mail: contact@excursieinjaponia.ro

Telefon: +40729 341 004

Top