Sinsen-en Kyoto TJaponia

Sinsen-en Kyoto Japonia

Sinsen-en Kyoto TJaponia

Gradina Shinsen-en


Shinsen-en (神泉苑, Gradina de Primavara Sacra) este ceea ce a mai ramas din palatul si gradina construita in 794 de imparatul Kammu, in perioada Heian (Heian-kyo), cand capitala a fost mutata in Kyoto. 

Situata la sud de Castelul Nijo, in vestul orasului Kyoto, Shinsen-en este acum un sub-templu al Templului Toji (東寺, Tō-ji) din sudul orasului. 

Shinsen-en a fost de aproximativ zece ori mai mare, acoperind 33 de acri, si facea parte dintr-o gradina de placeri in stil chinezesc, construita de imparatul Kammu in sudul palatului sau principal. Shinsen-en se intindea intre strazile Nijo si Sanjo.

Din cauza numeroaselor incendii nu a ramas mai nimic din structurile originale ale imparatului Kammu, dar gradina a supravietuit, deoarece clanul Tokugawa a permis Templului Toji sa construiasca aici un sub-templu impreuna cu trei mici altare Shinto.

Gradina Shinsen-en a fost candva locul de joaca al nobilimii Heian care organiza petreceri pe lac. De altfel, numele strazii pe care se afla Shinsen-en, Oike Dori, inseamna „Onorabilul Iaz”.

Shinsen-en a fost restaurata conform designului sau original cu iazul Hojuju-ike din centrul sau. Iazul are o mica insula in mijloc la care a ajung un pod de piatra si un pod arcuit. Pe insula se afla un altar al Reginei Dragon, despre care se credea ca locuieste in apele iazului. Sala principala a sub-templului, Shinsen-den, contine o imagine a lui Kobo Daishi (Kukai). Celelalte doua altare din Shinsen-en sunt dedicate lui Benten si lui Inari. 

In gradina se afla si un restaurant de unde puteti admira o priveliste minunata. 

Program: 9:00 – 17:00
Preturi: GRATUIT

Rezerva-ti vacanta acum!

E-mail: contact@excursieinjaponia.ro

Telefon: +40729 341 004

Top