sancturarul kasuga taisha nara japonia

sancturarul kasuga taisha nara japonia

sancturarul kasuga taisha nara japonia

Sancturarul Kasuga Taisha


Kasuga Taisha (春日大社) este cel mai celebru sanctuar al Narei. A fost infiintat in acelasi timp cu capitala Nara si este dedicat zeitatii responsabile de protectia orasului. Kasuga Taisha a fost, de asemenea, altarul tutelar al familiei Fujiwara, cel mai puternic clan al Japoniei in timpul perioadei Nara si Heian. Kasuga Taisha a fost reconstruit periodic la fiecare 20 de ani timp de sute de ani, dar obiceiul a fost intrerupt la sfarsitul perioadei Edo.

Dincolo de sala unde se aduc ofrande, care poate fi vizitata gratuit, exista o zona interioara, accesibila vizitatorilor contra cost, care ofera o vedere asupra cladirilor interioare ale altarului. Cel mai indepartat este sanctuarul principal, care include mai multe altare construite in stilul arhitectural Kasuga, care se caracterizeaza printr-un acoperis inclinat peste partea din fata a cladirii.

Kasuga Taisha este renumit pentru felinarele sale, care au fost donate de credinciosi. Sute de felinare din bronz pot fi gasite agatate de cladiri, in timp ce sute de felinare de piatra sunt aliniate in apropierea cladirilor. Felinarele sunt aprinse de doua ori pe an in timpul a doua festivaluri ale felinarelor, la inceputul lunii februarie si la mijlocul lunii august.

In padurea din jurul Kasuga Taisha exista mai multe altare auxiliare mai mici, dintre care douasprezece sunt situate de-a lungul unei carari care trece de complexul principal al altarului si sunt dedicate celor doisprezece zei ai norocului. Cele mai faimoase sunt Altarul Wakamiya, cunoscut pentru festivalul sau de dans, si Meoto Daikokusha, consacrat zeitati casatoriei.

La o distanta scurta fata de complexul principal este Gradina Botanica Taipa Shinen Manyo. Gradina include aproximativ 250 de tipuri de plante descrise in Manyoshu, cea mai veche colectie de poezii din Japonia, care dateaza din perioada Nara. O mare parte din gradina este dedicata florilor wisteria.

Sanctuarul include si Muzeul Kasuga Taisha, sala tezaurului langa complexul principal unde sunt expuse unele dintre relicvele altarului. In plus, padurea sacra Kasuga acopera muntele din spatele Kasuga Taisha, insa este inchisa publicului.

Program de vizitare:

  • Aprilie-Septembrie: 6:00-18:00
  • Octombrie-Martie: 6:30-17:00
  • Interiorul: 8:30-16:00
  • Muzeul: 10:00-17:00
  • Gradina Botanica: 9:00-17:00

Website: viziteaza website

Pret:

  • Exteriorul altarului: Gratuit
  • Interiorul: 500 yen
  • Muzeul: 500 yen
  • Gradina Botanica: 500 yen

Rezerva-ti vacanta acum!

E-mail: contact@excursieinjaponia.ro

Telefon: +40729 341 004

Top