Excursie Japonia Palatul Imperial Tokyo

Palatul Imperial Tokyo

Excursie Japonia Palatul Imperial Tokyo

Palatul Imperial


Palatul Imperial (皇居, Kōkyo) este situat in fosta locatie a Castelului Edo, un parc vast inconjurat de santuri si ziduri de piatra masive in centrul orasului Tokyo, la cateva minute de mers de gara din Tokyo. Palatul este resedinta familiei imperiale a Japoniei. 

Castelul Edo era resedinta shogunilor din clanul Takugawa care au condus Japonia intre 1603 si 1867. In 1868, shogunatul a fost rasturnat, iar capitala si resedinta imperiala au fost mutate de la Kyoto la Tokyo. Constructia noului Palat Imperial a fost finalizata in 1888. Palatul a fost distrus in timpul celui de-al doilea razboi mondial si apoi reconstruit in acelasi stil.

Din Kokyo Gaien, piata mare din fata Palatului Imperial, vizitatorii pot vedea Nijubashi, doua poduri care formeaza intrarea in zona centrala a Palatului Imperial. Podul de piatra din fata este numit Meganebashi (Podul Ochelari de Soare) din cauza aspectului sau. In trecut, podul din spate era construit din lemn si avea doua niveluri, de unde deriva numele Nijibashi (Pod Dublu).

Zona centrala a palatului nu este deschisa publicului, cu exceptia zilei de 2 ianuarie (New Year's Greeting) si 23 decembrie (ziua de nastere a imparatului), cand vizitatorii pot intra pe teritoriul palatului interior si pot vedea membrii familiei imperiale.

In restul anului, puteti participa la tururi ghidate pe aleile din curtea palatului, dar nicio cladire nu poate fi vizitata in interior. Tururile dureaza aproximativ 75 de minute, in engleza si in japoneza, zilnic intre orele 10:00 si 13:30, cu exceptia zilelor de duminica si luni. Va puteti inscrie in avans sa vizitati palatul pe site-ul Agentiei Casei Imperiale, dar si zilnic la Poarta Kikyomon. Turul este gratuit. 

In imediata vecinatate a palatului se afla Gradinile de Est ale Palatului Imperial, deschise publicului pe tot parcursul anului.

  • Program: Duminica-Luni: Inchis / Marti-Sambata: 10:00-13:30
  • Website: acceseaza website
  • Pret: GRATUIT

Rezerva-ti vacanta acum!

E-mail: contact@excursieinjaponia.ro

Telefon: +40729 341 004

Top