pontocho kyoto

pontocho gion

pontocho kyoto

Gion


Gion (祇 園) este cel mai renumit cartier cu geishe din Kyoto si este situat in jurul bulevardului Shijo, intre Altarul Yasaka si raul Kamo. Cartierul este plin de magazine, restaurante si ochaya (ceainarii), unde geiko (geisha in dialectul din Kyoto) si maiko (ucenica geiko) distreaza vizitatorii.

Deoarece impozitele pe proprietati au fost anterior bazate pe dimensiunea fatadelor caselor la strada, casele au fost construite cu fatade inguste de numai cinci pana la sase metri latime, dar se intind pana la douazeci de metri de la strada.

Zona cea mai populara din Gion este strada Hanami-koji, de la bulevardul Shijo pana la Templul Kenninji. Un loc frumos si costisitor pentru a lua masa, strada si aleile sale laterale sunt ticsite cu case machiya, multe dintre ele functionand acum ca restaurante si servind kaiseki ryori in stil Kyoto si alte preparate locale si internationale.

Ochaya (ceainarii) sunt cele mai exclusiviste si mai scumpe dintre restaurantele din Kyoto, unde oaspetii sunt distrati de maiko si geiko. Serviciile geiko sunt scumpe si, in mod traditional, necesita o introducere de la un client existent. In ultimii ani, totusi, unele agentii de turism si hoteluri au inceput sa ofere pachete de pranz sau cina cu o maiko oricarui turist cu un buget suficient. Exista chiar si cateva companii care vizeaza turistii straini care nu cunosc limba japoneza.

O alta zona pitoreasca din Gion este Shirakawa, de-a lungul canalului Shirakawa, paralel cu bulevardul Shijo. Canalul este marginit de salcii, restaurante scumpe si ochaya.

Bulevardul Shijo este o zona comerciala populara, cu magazine care vand produse locale, inclusiv dulciuri, muraturi si obiecte de artizanat. Gion este, de asemenea, cunoscut pentru Gion Matsuri, cel mai faimos festival din Japonia. Insa, evenimentele cele mai spectaculoase ale festivalului sunt organizate in afara orasului Gion, pe partea opusa a raului Kamo.

Rezerva-ti vacanta acum!

E-mail: contact@excursieinjaponia.ro

Telefon: +40729 341 004

Top