Tokyo - Un oras de poveste

May 3, 2020 | postat de Oana | categorie: japonia

Categorie: japonia

Nicio calatorie in Japonia nu ar fi completa fara o vizita in faimoasa sa capitala. Unde pot calatorii sa viziteze cea mai cunoscuta piata de peste din lume, sa se roage la un templu vechi de peste 1000 de ani, sa admire unele din cele mai frumoase flori de cires si sa manance pe Piss Alley in aceeasi zi? Iata doar cateva din locurile pe care le poti vizita si lucrurile pe care le poti face in Tokyo.


Tsukiji Fish Market

Piata de peste Tsukiji a fost cunoscuta drept cea mai mare piata de comert cu ridicata din lume si a fost o atractie turistică de top din Tokyo timp de multi ani. In toamna anului 2018, piața angro (piata interioara) din Tsukiji a fost relocata in noua piata Toyosu. Celebra licitatie de ton poate fi vazuta acum in piata Toyosu.

Deși piața de peste Tsukiji s-a mutat, piata exterioara a Tsukiji a ramas aceeasi locatie ca inainte, si merita vizitata pentru atmosfera autentica de piata plina de viata. Piata este situata foarte aproape de Ginza, unde se afla mai multe restaurante cu stele Michelin.

Kawaii Monster Cafe

Kawaii Monster Cafe este unul dintre locurile emblematice din Harajuku unde poti avea o experienta unica in a lua masa. Întreaga cafenea a fost proiectată de un celebru creator si designer Masuda Sebastian, care este cunoscut ca un pionier al culturii pop Harajuku. Cafeneaua este un loc extrem de dragut si distractiv pentru a lua masa in Tokyo. In plus, veti putea face cele mai tari si cele mai colorate fotografii pentru Instagram. Este de preferat sa faceti o rezervare in avans daca vreti sa luati masa acolo.

Intersectia Shibuya


Unul din cele mai importante puncta de atractie din Shibuya este intersectia mare din fata iesirii Hachiko a statiei Shubuya. Intersectia, puternic decorata cu reclame luminoase si ecrane video gigant, este inundata de pietoni la culoarea verde a semaforului, ceea ce atrage multi turisti dornici sa faca fotografii si sa filmeze.

Omoide Yokocho / Piss Alley

Desi Omoide Yokocho se traduce ad literam in limba engleza prin „Memory Lane” („Alee Amintirilor”), aceasta straduta ingusta este mai bine cunoscuta sub numele de Piss Alley. In japoneza, yokocho inseamna „alee in lateralul unei strazi principale”, dar, de cele mai multe ori, se refera la micile pub-uri si baruri ce sunt insiruite de-a lungul unor stradute inguste.

La finalul anilor 1940, zona a devenit cunoscuta rapid ca un loc cu bautura ieftina, yakitori – frigarui japoneze – si baruri in stil cabaret. In trecut, din cauza lipsei toaletelor, proprietarii se usurau pe caile ferate din apropiere. Asa si-a castigat Piss Alley numele.

In prezent, aceasta straduta plina de atmosfera este cunoscuta pentru mancare si bautura. Yakitori este in continuare principalul fel de mancare pe care il puteti servi acolo.

Cele mai inalte locuri de observatie din oras

Daca vreti sa vedeti orasul de la inaltime, aveti mai multe variante:

Cu o inaltime de 634 de metri, Tokyo Skytree este cea mai inalta structura din Japonia. Turnul are doua punti de observatie la 350 si respectiv 450 de metri care ofera o vedere spectaculoasa asupra orasului.


Tokyo Tower este cel mai inalt turn de otel din lume, cu 13 metri mai inalt decat Turnul Eiffel, si a fost cea mai inalta structura din Japonia de la inaugurarea sa in 1958 si pana in 2012 cand a fost finalizat Tokyo Skytree. Turnul este o locatie turistica populara.


Tokyo Metropolitan Government Office, ale carei puncte de observatie din cele doua turnuri gemene pot fi vizitate gratuit, se afla in districtul de zgarie-nori din Shinjuku. Cladirea are o inaltime de 243 de metri, iar fiecare observator este situat la o inaltime de 202 de metri. In conditii meteorologice favorabile, din observatoare se pot vedea muntele Fuji, Tokyo Skytree, Altarul Meiji si Tokyo Dome.

Templul Sensoji

Sensoji este cel mai popular si cel mai faimos templu din Tokyo. Templul dateaza din secolul al VII-lea, insa cladirea principala fost reconstruita dupa al doilea razboi mondial.


Ginza

Ginza este cel mai faimos cartier de shopping si divertisment din Tokyo, cu numeroase magazine, buticuri, galerii de arta, restaurante, cluburi de noapte si cafenele. In weekend, strada centrala Chuo Dori este inchisa traficului de masini intre orele 12:00 si 17:00 (18:00 din aprilie pana in septembrie).

Matcha

Matcha este extrem de popular in intreaga lume, iar ceremonia traditionala de ceai Matcha este una dintre cele mai populare experiente din Tokyo. Participand la ceremonii traditionale de ceai, puteti invata cum sa faceti ceai verde Matcha folosind ustensile traditionale. Bucurati-va de momentele linistite si linistite „zen” in timp ce va aflati in inima Tokyo!


In Shinjuku, una dintre cele mai populare destinatii turistice din Tokyo, puteti gasi workshop-uri dedicate ceremoniei ceaiului.

Pentru mai multe recomandari despre Tokyo, vedeti pagina dedicata aici.




Top