Okinawa - Paradisul Subtropical Japonez

Jun 17, 2020 | postat de Oana | categorie: japonia

Categorie: japonia

Va este dor de plaja? Inca nu v-ati hotarat unde sa petreceti urmatoarea vacanta de vara? Luati in considerare paradisul subtropical al Japoniei: Okinawa.

Okinawa (沖 縄 県, Okinawa-ken), cea mai sudica prefectura a Japoniei, este situata la o latitudine similara cu Hawaii, Miami, Cancun si alte zone unde este cald chiar si iarna datorita climatului oceanic subtropical.

Destinatie populara pentru turistii japonezi care cauta o vacanta relaxanta la mare, Okinawa a castigat notorietate internationala datorita recifurilor de corali bogate in fauna marina, plajelor cu nisip alb si fin, intinderililor nesfarsie de ape azurii si vegetatiei luxuriante. 


Okinawa este formata din zeci de insule mici, impartite in trei grupuri insulare majore: Insulele Okinawa (Shoto Okinawa) in jurul insulei Okinawa (Okinawa Honto), Insulele Miyako (Retto Miyako) in jurul insulei Miyako si Insulele Yaeyama (Retto Yaeyama) in jurul Insulei Ishigaki.

Clima din Okinawa este subtropicala, iar temperatura scade rar sub 15 grade Celsius iarna. Marile care inconjoara insulele Okinawa sunt considerate printre cele mai frumoase din lume, cu recifuri de corali si fauna abundente. In consecinta, snorkeling si scuba diving sunt printre principalele atractii.

In plus, daca vreti sa evitati multimea si preturile mari in timpul sezonului florilor de cires din Japonia continentala, Okinawa este cea mai buna alegere. Okinawa este primul loc din Japonia unde infloresc ciresii, incepand cu a doua jumatate a lunii ianuarie si pana la finalul lunii februarie. Unul dintre cele mai bune locuri de vizionare este castelul Nakijin, vechi de 700 de ani, care este deschis si noaptea in timpul sezonului florilor de cires. Nu exista picnicuri hanami, locuitorii insulelor prefera sa se plimbe pe strazi si pe carari aliniate cu copaci infloriti.

Insulele prefecturii Okinawa sunt de asemenea cunoscute sub numele de Insulele Ryukyu, denumite dupa cultura autohtona, care este diferita de cea a restului Japoniei din punct de vedere lingvistic, culinar si artistic.


TOP DESTINATII IN OKINAWA


1. Insulele Yaeyama (八 重 山 列島, Yaeyama Rettō) 

Insulele Yaeyama sunt atat cele mai sudice, cat si cele mai occidentale insule locuite din Japonia.


Cu atmosfera tropicala si cu stilul lor de viata rural, insulele Yaeyama sunt o destinatie turistica populara. Acest paradis insular ofera plaje deosebit de frumoase, snorkeling, scuba diving si relaxare.

Dintre Insulele Yaeyama, Insula Ishigaki este cea mai populata si serveste ca nod de transport al regiunii. Alte insule deosebit de frumoase sunt Insula Iriomote acoperita de jungla, si Insula Taketomi, renumita pentru satul traditional Ryukyu, perfect conservat. 

Top atractii in insulele Yaeyama:

Insula Iriomote (西 表 島, Iriomotejima) este a doua cea mai mare insula din Okinawa, al carui teren este acoperit in proportie de aproape 90% de jungla densa si paduri de mangrove. Parcul National Iriomote Ishigaki acopera o mare parte din insula, fiind cel mai sudic parc national din Japonia.

Atractiile principale ale insulei sunt tururile in natura abundenta a insulei, calatoriile cu caiacul pe mare sau rau, pescuitul si navigatia, plajele, snorkeling-ul si diversele trasee de drumetie, dintre care cel mai dificil este un traseu de 20 de kilometri prin interiorul insulei, care ar trebui abordat doar de drumeti experimentati si bine pregatiti. Iriomote este, de asemenea, o destinatie populara pentru scuba diving, in special la Manta Way, stramtoarea dintre Iriomote si insula Kohama din apropiere, unde diavolii de mare se aduna primavara si vara. Scuba diving in aceasta zona este disponibil pentru toate nivelurile de indemanare.

Insula gazduieste si Iriomote Yamaneko, o pisica salbatica, care a fost descoperita in 1965 si care se gaseste doar pe insula Iriomote. Sansele de a intalni Iriomote Yamaneko sunt mici, deoarece este un animal nocturn de dimensiunea unei pisici de casa si este o specie pe cale de disparitie. 

Insula Taketomi (竹 富 島, Taketomijima) este o insula aflata chiar in largul coastei insulei Ishigaki. Deoarece Insula Taketomi este destul de mica, este adesea vizitata ca o excursie de o zi din Ishigaki.



Datorita eforturilor de conservare, satul traditional Ryukyu este format aproape in intregime din case in stil traditional, cu un singur etaj, cu acoperisuri de gresie rosie, inconjurate de ziduri de piatra si cu statui shisa asemanatoare unui leu pentru a proteja casele de spiritele rele. 

Insula Ishigaki (石垣島, Ishigakijima) este insula principala a arhipelagului Yaeyama si centrul de transport al regiunii. Orasul Ishigaki, cel mai sudic oras al Japoniei, este singurul centru urban al insulelor Yaeyama, unde se afla principalului aeroport si terminal de feribot din regiune, precum si multe hoteluri, magazine, restaurante si baruri.


Ishigaki are multe plaje frumoase si puteti practica snorkeling si scuba diving in recifurile de corali din jur. Daca faceti scuba diving, puteti vedea diavolii de mare, care se aduna in numar mare in jurul Manta Scramble, langa Golful Kabira.

Raurile din Ishigaki, desi nu sunt la fel de salbatice precum cele din Insula Iriomote, strabat o vegetatie luxurianta si pot fi explorate cu caiacul. 

In Ishigaki se afla si cel mai inalt munte din prefectura Okinawa.

Insula Yonaguni (与 那 国 島, Yonaguni-jima) este insula cea mai vestica a Japoniei. Insula este mica, cu o circumferinta de aproximativ 30 de kilometri si este locuita de mai putin de 2000 de persoane. 

Principalele atractii pentru scafandri sunt rechinii ciocan, care pot fi vazuti in jurul insulei intre lunile noiembrie si mai, precum si „ruinele subacvatice”, cunoscute sub numele de Monumentul Yonaguni. Formatiunile de piatra subacvatice au o forma geometrica aproape perfecta incat se dezbate daca sunt naturale sau create de om.


2. Insula principala Okinawa (沖 縄 本 島, Okinawa Hontō) 

Insula Okinawa este de departe cea mai mare si mai populata insula din prefectura Okinawa si centrul de transport regional. Capitala prefecturii, Naha, si majoritatea bazelor militare americane sunt situate pe Okinawa Honto.


Mare parte din zona centrala a insulei este urbanizata, sudul este mai putin dens populat, iar zona din nord, Yambaru, ramane acoperita de dealuri impadurite si mici sate.

Aici se afla Acvariul Churaumi (美 ら 海 水族館, Churaumi Suizokukan), cel mai bun acvariu din Japonia. Este principalul punct de atractie al parcului Ocean Expo, care se afla pe fosta locatie a Expozitiei Internationale Oceanice din 1975, in nordul Okinawa Honto. Acvariul a fost reproiectat complet si redeschis in 2002.


Punctul culminant al unei vizite la acvariul Churaumi este masivul bazin Kuroshio, unul dintre cele mai mari din lume. Numele bazinului vine de la curentul cald Kuroshio, care joaca un rol important in varietatea faunei marine din Okinawa. Rezervorul contine o mare varietate de specii, inclusiv rechini balena si diavoli de mare.


3. Insula Miyako (宮 古 島, Miyakojima)

Insula Miyako, situata la 300 de kilometri sud de Insula principala Okinawa si la 100 de kilometri nord de Insulele Yaeyama, este cunoscuta pentru unele dintre cele mai bune plaje ale Japoniei si ca destinatie excelenta pentru snorkeling si scuba diving. 


Plajele sunt deschise pe tot parcursul anului, dar vremea cea mai buna este din aprilie pana in noiembrie, cand temperatura aerului se ridica constant la 25 de grade Celsius, iar apa este foarte calda.

Miyako este a patra insula ca marime din prefectura Okinawa si este acoperita in cea mai mare parte de campuri de trestie de zahar. Cel mai mare oras este Hirara, unde gasiti multe restaurante si baruri. De-a lungul insulei sunt multe hoteluri si pensiuni. 

Cele mai frumoase plaje din inslula Miyako:

Plaja Maehama

Cunoscuta si ca Yonaha-Maehama, aceasta plaja cu nisip alb, din sud-vestul Miyako este considerata cea mai buna plaja din Japonia. Se intinde pe sapte kilometri si este potrivita pentru inot si diferite alte sporturi nautice. Plaja este, de asemenea, cunoscuta pentru apusurile de soare spectaculoase. 

Plaja Yoshino

Denumita si Yoshino Kaigan, aceasta este cea mai buna plaja din Miyako pentru snorkeling. Bancuri de pesti colorati te inconjoara imediat ce intri in apa, iar cativa pasi mai departe incepe labirintul unui recif de corali spectaculos cu o abundenta de fauna marina. 


Plaja Sunayama

Cu nisipul sau alb, apele albastre limpezi si formatiunile de roca, plaja Sunayama este una dintre cele mai frumoase din Miyako. Plaja este accesibila dupa o scurta plimbare peste o duna de nisip, care se afla langa parcare. 


4. Insulele Kerama (慶 良 間 諸島, Kerama Shotō) 

Insulele Kerama sunt un grup de insule mici din Marea Chinei de Est. Situate la aproximativ 40 de kilometri la vest de insula principala Okinawa, Insulele Kerama sunt o destinatie turistica populara, datorita plajelor sale cu nisip alb si apelor albastre limpezi, ideale pentru bai de soare, inot, snorkeling si scuba diving. Din ianuarie pana in martie, insulele sunt o destinatie populara pentru observarea balenelor.


Arhipelagul Kerama este format din 36 de insule dintre care doar patru sunt locuite, inclusiv cele doua mari insule, Tokashiki si Zamami. Insulele Kerama au fost desemnate parc national in 2014.

Cea mai buna perioada in care puteti vizita insula este intre lunile mai si octombrie. 

Top atractii in insulele Kerama:

Insula Zamami (座 間 味 島, Zamami-jima) este a doua insula ca marime dintre Insulele Kerama. Este o destinatie foarte apreciata pe plajele sale frumoase, cu nisip alb si ape limpezi, care sunt ideale pentru inot, snorkeling si scuba diving. Plajele cele mai populare se afla la cativa pasi de satul care inconjoara portul. 


Pentru cei care prefera locuri mai izolate, in apropiere de portul Zamami se afla doua insule mai mici, nelocuite: Gahi si Agenashiku. 

Insula Tokashiki (渡 嘉 敷 島, Tokashiki-jima) este cea mai mare dintre Insulele Kerama. Desi mai putin polulara in comparatie cu Zamami, Tokashiki ofera multe plaje frumoase. Interiorul insulei este acoperit in cea mai mare parte de dealuri impadurite si ofera mai multe trasee de drumetie si cateva punti de observatie. Principalele plaje sunt Aharen si Tokashiku. 

Intre lunile ianuarie si martie puteti merge pe mare in tururi organizate pentru a vedea balenele cu cocoasa. 


5. Kumejima (久 米 島) 

Insula Kumejima este una dintre insulele care alcatuiesc grupul insular Okinawa Shoto. Este situata la aproximativ 90 de kilometri vest de Okinawa Honto. Ca multe alte insule mici din jurul Okinawa Honto,. Kumejima este destul de mica, iar calatoria de la un capat al insulei la altul nu este mai lunga de zece kilometri.

Ca si in alte locuri din Okinawa, snorkeling si scuba diving sunt printre atractiile principale pentru vizitatori. 

Ruinele Castelului Uegusuku stau pe unul dintre cele mai inalte varfuri ale insulei, oferind vederi panoramice ale zonei inconjuratoare. 

Kumejima are doua orase mai mari, unul este situat in jurul portului si este locuit in mare parte de localnici, in timp ce celalalt este un oras mic de hoteluri, restaurante si magazine care ofera servicii pentru turisti, situate alaturi de plaja Eef. 

O serie de mici atractii sunt imprastiate pe intreaga insula:

Plaja Hatenohama

Plaja Hatenohama, o fasie de nisip lunga de aproximativ sapte kilometri, inconjurata de apa, chiar la est de insula, este cea mai cunoscuta atractie a Kumejima. Plaja este foarte apreciata pentru nisipul sau alb, dar este accesibila doar printr-un tur organizat. Celelalte plaje din Kumejima sunt destul de atractive si, in general, mai putin aglomerate decat plajele din Okinawa Honto.

Accesul pentru jumatate de zi pe plaja costa in jur de 3500 de yeni de persoana. O zi intreaga, cu pranz, costa in jur de 6000 de yeni de persoana. 

Inotul este limitat la zona nordica a plajei unde apa este mai calma, iar nisipul este putin mai dur. Toaletele sunt singurele dotari disponibile pe fasia de nisip.

Plaja Ara

Plaja Ara lunga de aproximativ 500 de metri este atractiva si retrasa. Ea ofera cateva oportunitati bune de snorkeling, cu o fauna marina variata in jurul unui grup de corali situat la aproximativ 200 de metri de tarm si putin dificil de gasit. Intrarea pe plaja este gratuita. 

Plaja Eef

Desi este situata langa principalele locatii turistice de pe Kumejima, plaja Eef nu este aglomerata, deoarece se intinde pe aproximativ doi kilometri de-a lungul coastei. Accesul pe plaja este gratuit. 

Plaja Shinri

Plaja Shinri este situata in fata hotelului Cypress Resort de pe coasta de vest a Kumejima si este cunoscuta pentru apusurile de soare frumoase. Accesul pe plaja este gratuit.


Pentru mai multe informatii utile, accesati Visit Okinawa Japan – Official Okinawa Travel Guide sau Official Website of Okinawa Prefecture





Top